Telefon

504 603 700

Email

pasieka@frufru.pl

Godziny otwarcia

Umów się telefonicznie

Kruche ciasteczka miodowe pyszne i zdrowe

200 g mąki pszennej jasnej
50 g mąki kukurydzianej
120 g masła
2 żółtka
70 g miodu z pyłkiem i propolisem
Przesiane mąki siekamy z masłem.

Dodajemy miód oraz żółtka i zagniatamy na gładkie ciasto.

Jeśli trzeba, schładzamy je w lodówce 30-60 minut.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 5mm.

Wykrawamy ciasteczka i przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy do zrumienienia (ok.10-15 minut w zależności od piekarnika) w 180 stopniach

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *